ŠTA JE SOLATUBE

Što je Solatube?

SOLATUBE® je svjetlarnik, koji preusmjerava najveću moguću količinu vanjske svjetlosti s vašeg krova u unutrašnje prostore i omogućava izvrsnu prirodnu rasvjetu od svitanja do zalaska sunca.

Solatube je odličan sistem za osvjetljenje svih prostora u individualnim kućama, kao i za prostore različitih dimenzija u poslovnim objektima u kojima možete uštediti električnu energiju. Solatube je u ponudi u tri dimenzije, i to s promjerom 250 mm i 350 mm (za veće prostore možete upotrijebiti više svjetlarnika bilo koje veličine) te 530 mm (za veće i visoke prostore, za otvorene, tvrde i spuštene plafone).

Sastavni elementi Solatube-a su variabilni u dužini komponenata (dužina i broj cijevi te kutnih elemenata), a u ponudi je i širok izbor krovnih obruba i plafonskih raspršivača. Zatvorenostt sistema onemogućava prodor zraka i prašine. Elementi su otporni na toplinu, udarce i UV zrake.  Solatube ima odlične toplotne provodne karakteristike, jer ne prenosi vanjsku temperaturu u prostor, niti unutarnju iz njega. Montaža je brza i jednostavna, bez posebnog preoblikovanja krovne konstrukcije, nereda na krovu ili drugih neprijatnosti.

Sustav

U svakom proizvodu Solatube® otkrit ćete niz inovativnih tehnologija koje prkose našim uobičajenim predodžbama. Tehnologija u kupoli gotovo udvostručuje efektivnu površinu za hvatanje dnevne svjetlosti (Effective Daylight Capture Surfface – EDCS) u usporedbi s uobičajenim prozorskim kupolama koje se upotrebljavaju u “cijevastim krovnim prozorima.” Naša zaštićena tehnologija reflektivnih cijevi upotrebljava revolucionarnu višeslojnu polimernu površinu koja provodi više svjetlosti nego što su fizičari mislili da je moguće. To je zapravo najreflektivniji materijal na svijetu i kod njega nisu upotrijebljen metali koji štete okolini. Optičke leće projektantima daju mogućnost osvjetljivanja dnevnom svjetlošću koju do sada još nisu imali. To je sistem za osvjetljivanje dnevnom svjetlošću Solatube®.

Reflektivna površina LightTracker™

– Patentirana reflektivna površina unutar kupole
– Preusmjerava zimsku sunčanu svjetlost s niskim upadnim uglom
– Povećava količinu uhvaćene svjetlosti i tako omogućuje bolje osvjetljivanje
– Garantovana efikasnost tokom cijele godine

Planirano raspršivanje svjetlosti

– Sprječava prijenos UV svjetlosti
– Optičke leće garantuju vrhunsko raspršivanje svjetlosti
– Napravljeno radi postizanja što veće vizualne ugode

*Na raspolaganju kod proizvoda iz serije Brighten Up®

Tehnologija Raybender® 3000*

– Patentirana leća u obliku kupole za presretanje dnevne svjetlosti
– Preusmjerava sunčanu svjetlost s niskim upadnim uglom
– Odbija prejaku ljetnu podnevnu sunčanu svjetlost
– Ravnomjerno osvjetljivanje cijeli dan

Reflektivna cijev Spectralight® Infinity

– Cijev s najvećom efikasnošću reflekcije svjetlosti na svijetu
– Spektralna reflektivnost iznosi 99,7%
– Omogućena je najbolja reprodukcija boja
– Prijenos sunčane svjetlosti na udaljenosti od 15 m

Zamisao koja garantuje besprijekornu upotrebu

Kad smo planirali naše proizvode Solatube®, nismo mislili samo na dnevnu svjetlost. Na kraju krajeva, u osmišljanju sistema za osvjetljavanje dnevnom svjetlošću krije se puno više nego što se čini na prvi pogled. Naši inženjeri također su se udubili u najmanje pojedinosti da bi napravili proizvode koji su otporni na udarce, koji ne zahtijevaju puno održavanja i čija je ugradnja vrlo jednostavna čak i kad naletimo na veće prepreke. Mogli bismo reći da u baš svaki sistem za osvjetljavanje dnevnom svjetlošću ugrađujemo garanciju bezbrižne upotrebe. A to nisu samo riječi, nego to uistinu i činimo.

KUPOLA

Kupole Solatube® napravljene sa ubrizgajućim ulivanjem akrilnoga stakla, koje je otporno na udarce. Njegov poseban sastav uključuje zaštitu od ultraljubičaste svjetlosti s valnom duljinom do 380 nanometara, čime je spriječeno sunčano zračenje koje uzrokuje blijeđenje boja i rak kože. Jedinstvena geometrija kupole omogućuje najveće moguće hvatanje svjetlosti i sprečava nakupljanje prašine na njezinoj površini. Prirodne padavine u obliku kiše i rose pripomažu očuvanju čistoće kupole

UGAONI NASTAVCI

Standardni element svih sistema za osvjetljivanje dnevnom svjetlošću Solatube® jesu ugaoni nastavci, čija je montaža jednostavna i omogućuju brzo prilagođivanje tijeka cijevi pored različitih prepreka u potkrovlju. Zahvaljujući odličnim reflektivnim značajkama površine Spectralight® Infinity, u unutrašnjosti cijevi nećete morati raditi kompromise u vezi s prijenosom svjetlosti niti pri upotrebi opcijskih nastavaka za uglove od 0° do 90°.

KROVNI OBRUB

Propuštanje na mjestu prijelaza kroz krov jednostavno je nedopustivo, zbog čega smo osmislili kružni krovni obrub koji pouzdano odvodi vodu. Naš revolucionarni obrub napravljen je od jednoga komada i nema nikakvih spojeva koji bi se mogli otvoriti zbog toplinskoga rastezanja i stezanja, čime postavlja nova mjerila na području izrade nepropusnih sustava obruba.

SISTEM ZA ODVOĐENJE VLAGE

Mogućnost kondenzacije vlage u cijevnim sistemima za osvjetljivanje dnevnom svjetlošću gotovo se ne može izbjeći. Madato ne znači da ne postoji rješenje. Svaki sistem za osvjetljivanje dnevnom svjetlošću Solatube® izrađen je sa fabrički ugrađenim šarafima koje garantuje minimalan ulazak zraka u unutrašnjost sistema. Uz to, naš sistem za odvođenje vlage odvodi vlagu u poseban kanal ispod kupole i odande je preko posebno oblikovanih izlaznih otvora izvodi van.

Prednosti

– Minimalni toplinski gubici i toplinski dobici.
– Spektralna zrcalnost iznosi 99,7%.
– Prirodna se svjetlost ravnomjerno raspršuje po prostoru.
– Ne propušta štetne UV zrake (boje u prostoru ne blijede).
– Efektivno osvjetljenje prostora (sa cijevima za produljivanje do 15 m u dubinu).
– Potrebno minimalno održavanje.
– 10-godišnja garancija na sve sastavne dijelove svjetlosnog tunela i 5-godišnja garancija na električne komponente.

Montaža

Odličan proizvod dobar je samo onoliko koliko je dobra njegova montaža. Zato smo upotrebom manjega broja dijelova i prethodno sastavljenih cjelina učinili montažu jednostavnijom nego ikada prije. Upravo ta jednostavnost garantuje cjenovno povoljnu i kvalitetnu montažu.

Montaža Solatube sistema je brza i jednostavna, bez posebnog preoblikovanja krovne konstrukcije, smetnji na krovu ili drugih neprijatnosti.

Prethodno djelomice sastavljeni elementi, u kompletu omogućavaju bržu i jednostavniju ugradnju.

Montažu Solatube svjetlarnika mogu kod vas obaviti naši stručnjaci. Nudimo besplatne stručne savjete i informacije za ugradnju. Brza i jednostavna montaža u roku od 2 sata. Montaža na sve vrste krovova s različitim nagibima. Bez preoblikovanja krovne konstrukcije, bojanja zidnih površina, smetnji na krovu i drugih neprijatnosti.

Enter your keyword