SERIJA SOLA MASTER® – 530 MM SOLATUBE®


Za osvjetljivanje prostranijih prostorija treba više prirodne svjetlosti, zbog čega smo osmislili seriju SolaMaster®. Ti sistemii za osvjetljavanje dnevnom svjetlošću odlikuju se najučinkovitijom efektivnom površinom za presretanje dnevne svjetlosti (Effective Daylight Capture Surface – EDCS) i imaju cijev s najvećim promjerom te patentiranu reflektivnu površinu LightTracker™, koja omogućuje presretanje dnevne svjetlosti. Pomoću naših visokoučinkovitih cijevi Spectralight® Infinity ti sistemi mogu ponijeti prirodnu svjetlost duboko u unutrašnjost zgrada, gdje je prirodne svjetlosti rijetko dostupna.

Mogućnosti različite montaže na strop >>

SUSTAV ZA SPUŠTENE STROPOVE

Solatube 330 DS-C (jednostruka kupola) i Solatube 750 DS-C (dvostruka kupola)

Promjer cijevi 530 mm
Sustavi Solatube 330 DS-C i 750 DS-C opremljeni su patentiranim prijelaznim elementom koji vezno prelazi iz okruglog presjeka cijevi na kvadratni oblik raspršivača. Prijelazni element lako naliježe u standardni utor stropnih nosača. Modularna osnova sustava Solatube® omogućuje jednostavnu prilagodbu eventualnim kasnijim promjenama prostorija. Za ugradnju u stropove s fiksnom površinom prijelazni je element opremljen mogućnošću automatskog oblikovanja obruba, zbog čega nije potrebna posebna izrada obruba.

Primjereno za:

 • urede
 • škole, dječje vrtiće
 • bolnice
 • prostorije u zdravstvenim ustanovama
 • trgovačke centre
 • društvene prostorije
 • stubišta i predsoblja
 • niskoenergetske objekte

SLOBODNOVISEĆI SUSTAV

Solatube 330 DS-O (jednostruka kupola) i Solatube 750 DS-O (dvostruka kupola)

Promjer cijevi 530 mm
Sustavi Solatube 330 DS-O i 750 DS-0 omogućuju visokoučinkovito osvjetljenje dnevnom svjetlošću u prostorijama s otvorenim stropom. Koristite cijevi Spectralight® Infinity, po kojima se dovodi učinkovito raspršena dnevna svjetlost pored konstrukcijskih elemenata, koji bi inače apsorbirali znatan dio te svjetlosti. Krovni otvori također mogu biti znatno manji nego obični svjetlosni tuneli. Osim toga sustav je vrlo primjeren za naknadnu ugradnju jer se može montirati s krova i ne iziskuje nikakvu unutarnju skelu ili dizalo.

Ugradnja:

 • trgovački centri
 • skladišta
 • industrija/proizvodni program
 • sportske dvorane
 • prostorije u potkrovlju

 

Solatube nudi razne mogućnosti ugradnje na plafone Svestrani je upravo 530-mm Solatube s modularnim oblikom jer ga je moguće vrlo jednostavno i brzo ugraditi kako na otvoreni, tako i na spušteni ili tvrdi plafon.

SolaMaster® 330 DS 750 DS
Promjer cijevi (Ø) 530 mm 530 mm
Efektivna površina za presretanje dnevne svjetlosti (EDCS)* 2129 cm² 4839 cm²
Površina osvjetljivanja 20-25 m² 20-25 m²
Ugradnja skladišta, industrija, sportske dvorane, trgovački centri … uredi, škole, vrtići, bolnice, zdravstvene ustanove, trgovački centri, niskoenergetski objekti
Optimalna dužina cijevi 15 m+ 15 m+
Svjetlosni tok 13.500-20.800 lumena
400W metal halogenska sijalice
13.500-20.800 lumena
400W metal halogenska sijalice

*EDCS (Efective Daylight Capture Surface): efektivna površina za presretanje dnevne svjetlosti

Opcije serije SolaMaster®

Pri kupnji proizvoda Solatube možete odabrati među navedenim opcijama, a kako bi izabrali najprimjereniji Solatube za prostor u koji ga želite ugraditi, pomoći vam možemo i našim stručnim savjetima.

Raspršivači >>

Raspršivač OptiView®

Inovativno oblikovanje našega raspršivača OptiView® osigurava kristalno čistu prirodnu dnevnu svjetlost. Raster pojedinačnih Fresnelovih leća nudi jedinstven pogled na nebo i osigurava visokoučinkovito raspršivanje svjetlosti koje nema konkurencije.

OptiView® raspršivač za viseći sustav

                OptiView® raspršivač za spuštene stropove 

 

 

 

Prizmatični raspršivač

Prizmatični raspršivač primjeren je za oponašanje izgleda i stila uobičajenih stropnih svjetala jer se skladno slije s gotovo svakim unutarnjim uređajem prostorija i osigurava široko raspršivanje prirodne svjetlosti.

 

Prizmatični raspršivač za spuštene stropove 

Prizmatični raspršivač za viseće sustave

Brižljivo dizajnirani i precizno izrađeni raspršivači sustava Solatube 330 DS i 750 DS zasnovani su za postizanje optimalnoga raspršivanja velike količine dnevne svjetlosti, koja se učinkovito prenosi preko naših zrcalnih cijevi Spectralight® Infinity sa zaštićenom tehnologijom. Ti raspršivači nude brojne mogućnosti i s vidika dizajna budući da se mogu skladno saliti s površinom stropa ili pak naglašeno istupati.

Bogat izbor krovnih obruba jamči nepropusnu i jednostavnu ugradnju na gotovo sve vrste krovova i njihovih nagiba. Obrubi Solatube® za samostalnu montažu uklanjaju potrebu za izradom skupih podstavka i mogu se bez teškoća uključiti u sustav krovnoga materijala.

Sola Master® dodatna oprema

Cijevi za produljivanje Spectralight® Infintiy


Ravna produžna cijev dužine od 60 cm

Produžna cijev za kutove do 90º

Cijevi za produljivanje mogu se dodavati po odsjecima duljine 600 mm za prijenose na veće udaljenosti, a da se pri tome ne ugrozi učinkovitost. Tajna leži u odličnoj zrcalnosti cijevi Spectralight® Infinity, koja nema konkurencije. Ta zaštićena robna marka cijevi ima najveću učinkovitost odbijanja svjetlosti na svijetu i najčešću svjetlost. Zahvaljujući tome, mogu se izvoditi i zavoji cijevi do kuta od 90º te dostići cijevi dužine do 15 m.

Sjenilo s vratašcima za zatamnjivanje dnevne svjetlosti

Komplet s prekidačem za vratašca za zatamnjivanje (prekidač se prodajeodvojeno) sadrži dvopolni klizni prekidač, zidnu ploču i priključni kabel dužine od 4,5 m. Jednim prekidačem možete upravljati s više vratašca za zatamnjenje dnevne svjetlosti

*Patent 7,082,726

Vratašca za zatamnjivanje dnevne svjetlosti* upotrijebite za brezstupanjsko reguliranje željene količine svjetlosti.  Moguće je priključenje na električno napajanje s izmjeničnim naponom od 90 do 277 V. Vratašca su najprimjerenija za uporabu u konferencijskim sobama, učionicama i uredskim prostorijama.

Izolacijski nastavak za krovni obrub
Izolacijski nastavak za krovni obrub pridonosi manjoj opasnosti kondenzacije vlage u unutrašnjost krovnoga obruba do koje može doći za hladna vremena ako vlažan unutarnji zrak ima pristup krovnomu obrubu. Izolacijski nastavak stavi se ispod krovnoga obruba i kroz njegov otvor gurne se gornja cijev. Na taj se način stvara začepljenje koje sprečava da unutarnji zrak dolazi do kovinskoga krovnoga obruba.


Sigurnosni zaponac
Sigurnosni zaponac od nehrđajućega čelika stavi se u gornji dio krovnoga obruba, i to uzduž njegova promjera. Zaponac se pričvrsti zakovicama i tako spriječi ulaz kroz kupolu.

 


Sigurnosni komplet za kupolu
Komplet sadrži šest zakovica sa zaštitnim podlošcima od najlona, kojima se zamjenjuju vijci za pričvršćivanje kupole. Sigurnosni komplet smanjuje mogućnost odstranjivanja kupole.

Enter your keyword