SAVJETOVANJE

Ako imate bilo koja dodatna pitanja, savjetujte se sa našim stručnjakom. S veseljem ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i posjetiti vas, ukoliko vam budu trebali savjeti pred ugradnju sistema Solatube.

Za više informacija pišite nam na: info@dmcreativa.ba

Patentirana Solatube Raybender® tehnologija i produžetak za presretanje i prijenos svjetlosti (Light Intercepting Transfer Device-LITD®) presreću sunčevu svjetlost koja na vašem krovu pada na kupolu Duradome pod različnitim kutovima i nije neposredno usmjerena u otvor cijevi. Svjetlost se prenosi po visoko-odbojnoj cijevi do raspršivača. Kada svjetlost dosegne raspršivač ugrađen na stropu, rasprši se po cijelom prostoru. Uobičajena krovna kupola, za razliku od svjetlarnika Solatube®, sunčevu svjetlost usmjerava direktno pod mjesto ugradnje i prostor ne osvjetljava u cijelosti, tako da u prostoru još uvijek ostaju neosvjetljeni predjeli. Tehnologija Solatube svojom naprednom tehnologijom nudi odlično osvjetljenje kroz cijeli dan jer omogućava prijenos najviše moguće količine sunčeve svjetlosti s vašeg krova u unutarnje prostore, kao i izvrsno prirodno osvjetljenje od svitanja do zalaska sunca.

Istraživanja su dokazala da na tržištu Solatube nema konkurencije i da se drugi sistemi s njim u učinkovitosti prenošenja prirodne svjetlosti ne mogu uspoređivati. Prednost Solatube svjetlarnika pred ostalim proizvodima na tržištu je također i u minimalnim svjetlosnim, toplotnim i gubicima u intenzitetu boje. Učinkovitost svjetlarnika Solatube je puno viša nego pri običnim klasičnim svjetlosnim kupolama, jer te do prostora mogu preusmjeriti samo polovicu raspoložive vanjske svjetlosti.

250-mm svjetlarnik Solatube® preporučujemo za rasvjetu prostora do 14 m2, a 350-mm do 23 m2. Navedene mjere vrijede za cijev dužine 1,8 m pri 2,44 m visokom stropu i ako je sunčeva svjetlost neposredno usmjerena u kupolu. Svjetlosni protok se mijenja proporcionalno s jakošću svjetlosnog protoka sunca, tako da više svjetlosti prodire u prostor oko podneva nego npr. ujutro ili navečer. S produžavanjem se cijevi svjetlosni protok može malo smanjiti, zato ne preporučujemo cijevi dulje od 6 m za 250-mm i ne dulje od 9 m za 350-mm svjetlarnik Solatube.

Spectralight® Infinity je zaštićena marka odbojnih cijevi koja osigurava najveću refleksiju svjetlosti na svijetu i prenosi u prostor 99 % vanjske svjetlosti, te u 99 % slučajeva osigurava zrcalnu refleksiju (površina cijevi osigurava zrcalnu refleksiju svjetlosti i time omogućava prijenos najsjajnije i najčistije dnevne svjetlosti). Ta cijev je danes najučinkovitija cijev na tržištu i sastavni je dio svih Solatube® svjetlarnika. S Spectralight Infinity refleksivnim cijevima vaš će prostor dobiti najveći izvor svjetlosti.

Klasična žarulja od 100-W stvori 1200 lumena (standardna mjera za svjetlosni protok), a fluorescentna žarulja od 40-W dužine1,2 m 2300 lumena. Za usporedbu navedimo, da 250-mm Solatube® proizvede do 4600 lumena, a 350-mm 9100 lumena, što je svakako puno više nego obična ili fluorescentna žarulja.

Solatube® iznimno dobro funkcionira i kod oblačnog vremena – gubitak je u usporedbi sa sunčanim danom minimalan. Rezultati su iznenađujući i u situaciji, kada je Solatube ugrađen na sjevernoj strani objekta. Solatube će izvrsno osvjetljavati prostor pri oblačnom vremenu, a isto tako će na kišni dan prenijeti u prostor zadovoljavajuću količinu svjetlosti.

Solatube® iznimno dobro funkcionira i kod oblačnog vremena – gubitak je u usporedbi sa sunčanim danom minimalan. Rezultati su iznenađujući i u situaciji, kada je Solatube ugrađen na sjevernoj strani objekta. Solatube će izvrsno osvjetljavati prostor pri oblačnom vremenu, a isto tako će na kišni dan prenijeti u prostor zadovoljavajuću količinu svjetlosti.

Najviša nosivost Solatube® svjetlarnika je do 5 kN/m2 što osigurava opterećenost tolikom količinom snijega bez oštećenja. Svjetlosni protok će doduše biti smanjen, ali zanemarivo.

Zbog izuzetnog svjetlosnog protoka, Solatube® je svojom tehnologijom jedinstven i predstavlja odlično ulaganje kada želite svoj dom ili radno mesto ispuniti dnevnom svjetlošću, jer ćete sa Solatube svjetiljkama pri svakodnevnim aktivnostima moći iskorištavati najveću moguću količinu prirodne dnevne svjetlosti. Sastavni dio Solatube svjetlarnika je i jedinstven čelični bešavni krovni obrub koji osigurava nepropusnost, što ne možemo tvrditi za uobičajene krovne kupole. Obrub je oblikovan tako da se kiša i ostale naplavine ne zadržavaju ili nakupljaju u kutovima, od kud bi mogle otjecati u unutrašnjost. Solatube ujedno zadrži 99,9 % UV zraka, zato vam tapete, namještaj, tapecirani namještaj i ostale tkanine, neće izblijediti. Zato je Solatube primjeran i za osvjetljenje ugradbenih ormara.

Solatube® se obično ugrađuje u roku od 2 sata. Prednost njegovog oblika je u tome da veliko posezanje u prostor nije potrebno, a zidove također nije potrebno dodatno bojati ili bilo kako popravljati. Nije potrebno osigurati dozvolu za posezanje u objekt. Naravo da se možete već prije savjetovati sa nama kako bi vam posredovali čim više informacija, potrebnih da bi izbjegli veće greške pri ugradnji.

Zato što vjerujemo u svoje proizvode, Solatube® nudi 10-godišnju garanciju na sve sastavne dijelove svjetlarnika i 5-godišnju garanciju za električne komponente.

Naš proizvod je zasnovan tako da ga možete ugraditi i tamo, gdje je među krovom i stropom jako malo prostora.

Krovna kupola Duradome (sastavni dio, koji je ugrađen na krovu) je kupola od ubrizganih akrilata i tako reći je neuništiva. Nevjerovatno je otporna protiv jakih udaraca, tuče i kemikalija. Ne propušta ultravioletne zrake, a ujedno osigurava visoku propusnost svjetlosti. Površina visoko-odbojnih cijevi je izrađena od nepropusnog aluminijskog obloga koji prekriva zaštita protiv ultravioletnih zraka, što sprečava gubitak boje predmeta u prostoru zbog ulaska svjetlosti. Solatube® je poseban zato jer ne pušta i zato jer spriječava kondenzaciju.

Da. 530-mm Solatube® je prije svega namijenjen ugradnji u poslovne i druge veće objekte.

Ne. Solatube® funkcionira kao nepropusna jedinica. Svi sastavni dijelovi, kupola, raspršivač i obrub su nepropusni zbog trake za zaptivanje upotrijebljene na svim spojevima. Traka spriječava prodor prašine i kukaca, a ujedno onemogućava nakupljanje vlage.

Ako vam Solatube® ugradimo mi, garancija pokriva tako montažu kao i sve ostale komponente proizvoda. Možete ga ugraditi i sami, no u tom slučaju garancija vrijedi samo za sastavne dijelove.

Svako potkrovlje je potrebno tokom godine dobro zračiti. Krovni ventilator Solar Star® nema prekidač kojim bi ga uključili ili isključili, a isto tako nema ni termostat. Pokreće ga dnevna svjetlost koja osvetljava solarni panel. Zimi pravilno zračenje smanjuje nastajanje štetnog kondenzata koji se nakuplja na potkrovlju i može uzrokovati veliki gubitak topline u stambenim prostorima, još posebno, ako se vlagom natopi i izolacija. Hladno i suho potkrovlje je najbolje rješenje da zimi ne bi imali probleme zbog taljenja snijega na krovu i vlaženja izolacije.

Krovni ventilator Solar Star® nema baterije od kojih bi se mogao napajati za funkcioniranje i tokom noći. Solar Star® radi samo danju, jer ga pokreće dnevna svjetlost koja osvjetljava solarni panel.

Krovni ventilator Solar Star® radi izuzetno tiho i njegovo funkcioniranje se iz unutrašnjosti kuće ili sa dvorišta neće čuti ili osjetiti.

Krovni ventilator Solar Star® radi najučinkovitije ukoliko je izložen neposrednoj sunčevoj svjetlosti. Pri vedrom vremenu će u sjenovitim predjelima raditi sa smanjenom jakošću. Ako vaš krov nije cijelo vrijeme izložen zračenju sunca, onda će možda biti dobro ugraditi dodatni solarni panel koji je idealno rješenje za krovišta okrenuta prema istoku ili zapadu, za krov u sjeni drveća i/ili krovove koji su dopodne ili popoldne u sjeni drugih zgrada ili opreme na krovu. Dodatni solarni panel možete za bolju iskoristivost ventilatora ugraditi na drugu stranu krova, ali neka bude samo do 4,5 m odmaknut od glavne jedinice Solar Star.

Protok zraka, kojeg može ostvariti Solar Star®, je ovisan od uvjeta osunčenja i može iznositi do 1350 m3/h.

Enter your keyword